ZONA DE ACTIVITATE


Alegerea unui domeniu de activitate trebuie făcută în funcție de profilul și motivațiile dvs., pentru a profita la maximum de abilitățile dvs. antreprenoriale.
Primul pas recomandat este să mergeți la târguri și evenimente dedicate francizei.

FINANTAREA
Aspectul financiar este un pas esențial, în special prin determinarea valorii contribuției dvs. personale și a investiției pe care doriți să o dedicați acestui proiect.

Alegeti-va cu grijă brandul în franciza

Este foarte important să alegeți cu grijă brandul atunci când decideți să investiți într-o franciză. Există mai mulți factori pe care ar trebui să îi luați în considerare, cum ar fi popularitatea brandului, istoricul lor de succes în industrie și reputația lor în rândul consumatorilor.În plus, ar trebui să examinați cu atenție termenii și condițiile contractului de franciză pentru a vă asigura că sunteți confortabil cu obligațiile și responsabilitățile implicate. De asemenea, ar trebui să cercetați cu atenție antecedentele companiei și să vă consultați cu alți francizați din rețea pentru a obține o perspectivă mai largă asupra experiențelor lor.În cele din urmă, este important să vă asigurați că aveți resursele financiare și abilitățile necesare pentru a gestiona o afacere de franciză de succes sub umbrela brandului respectiv. 

COMERCIANȚII CU AMĂNUNTUL
Selectați cu grijă domeniul și conceptul. Este posibil să analizați opțiuni din mai multe sectoare de activitate. Este important să studiați și să cunoașteți mai multe mărci înainte de a vă face proiectul.

 ÎNTÂLNIRI CU PROPRIETARII DE FRANCIZE
Pentru a vă ajuta în alegerea dvs., Asociatia Romana de Franciza organizează conferințele și seminarii gen ReThink Franchise și în curând târgul de franciză IFBE (International Franchise and Branding Exhibition). Aceste evenimente reuneșc manageri de franciză și viitori francizați.

Este important sa te întâlnești cu membrii unei rețele de franciza înainte de a achiziționa acel brand de franciza?

Este foarte important să te întâlnești cu membrii unei rețele de franciză înainte de a achiziționa acel brand de franciză. Această întâlnire ar putea fi o oportunitate excelentă pentru a obține o perspectivă mai largă asupra experiențelor altor francizați și pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează afacerea francizei.

În cadrul acestei întâlniri, poți adresa întrebări specifice legate de franciza respectivă și poți afla cum au abordat alți francizați anumite provocări sau probleme. De asemenea, poți obține feedback direct și sincer din partea celor care gestionează deja o astfel de afacere și poți afla mai multe despre tipul de suport și instruire pe care îl oferă compania francizoare.

În general, interacțiunea cu membrii rețelei de franciză poate fi un pas important în luarea unei decizii informate în privința achiziționării unui brand de franciza și poate ajuta la stabilirea așteptărilor realiste în ceea ce privește gestionarea unei astfel de afaceri. 

Participa la cursurile  de formare  MANAGER FRANCIZA organizate de ARF.

Pregătirea speci,că a francizatului poate fi demonstrată printr-un certificat de absolvire a unui curs de specialitate, organizat de către ARF, corespunzător tipului de atestat solicitat, cu o durată de minimum 20 de ore. Cursul are drept scop actualizarea pregătirii profesionale a specialiștilor, in contextul implementării și
alinierii legislației naționale la cea europeană, aprofundarea și sintetizarea cunoștințelor generale teoretice și practice în domeniul francizei, precum și implementarea unui proces de pregătire continuă.

Pregătirea teoretică se va susține mai ales online.
Recapitularea și examenul de absolvire se vor susține după terminarea programului de formare profesională, în sălile noastre de curs, ori online/

Totodată, țineți cont că francizorul sau master francizatul sunt obligați să formeze personalul dvs de specialitate prin cursuri de pregătire profesională. De regulă, după efectuarea sesiunilor de practică se va emite de către francizor / master francizat o diploma sau certiAcat de absovire.

Participarea la cursurile de formare pentru manageri de franciză poate fi extrem de benefică în dezvoltarea abilităților și cunoștințelor necesare pentru a gestiona cu succes o afacere de franciză. Aceste cursuri au ca scop pregătirea managerilor pentru gestionarea tuturor aspectelor implicate în administrarea unei afaceri de franciză, inclusiv branding, marketing, operațiuni, finanțe și resurse umane.

În general, implicarea activă în procesul de formare poate ajuta la dezvoltarea unei abilități mai mari de a gestiona cu succes o afacere de franciză și poate crește șansele de succes pe termen lung.