Ce este un contract de franciză?
Un contract de franciză este un document obligatoriu din punct de vedere juridic, care prezintă termenii și condițiile unui francizor pentru un francizat. 
Fiecare franciză este guvernată de acești termeni, care sunt în general descriși într-un acord scris între ambele părți.
Contractul de franciză va reglementa totul despre modul în care francizatul conduce noua afacere și va stabili la ce se pot aștepta de la francizor. 
Afați mai multe despre conținutul acordului și ce va însemna dacă decideți să vă francizați afacerea sau să deveniți francizat.

Ce este un contract de franciză?

În Romania, o afacere devine franciză dacă îndeplinește definiția stabilită de Legea 179 din 2019, cunoscută sub numele de Legea francizei. În conformitate cu legislatia, există trei cerințe generale pentru ca un acord de franciză să fie considerat oficial:
Afacerea francizatului este în mod substanțial asociată cu marca francizorului. În franciză, francizorul și fiecare dintre francizați partajează un brand comun. Francizorul exercită controlul sau oferă asistență substanțială francizatului în modul în care folosește marca
francizorului pentru a desfășura activități. Deoarece francizatul este un contractant independent și nu un angajator comun, în general, aceste controale acoperă standardele mărcii și nu se extind la resursele umane ale francizatului și nici nu se extind la modul în care francizatul își gestionează afacerea – în afară de îndeplinirea cerințelor standardele mărcii – zilnic.
Francizorul primește o taxă de la francizat pentru dreptul de a intra în relație și de a-și desfășura activitatea folosind mărcile comerciale ale francizorului.
Taxa poate fi o taxă inițială sau poate fi o taxă continuă.
Un contract de franciză este o licență care stabilește drepturile și obligațiile francizorului și ale francizatului.
Acest contract este conceput pentru a proteja proprietatea intelectuală (IP) a francizorului și pentru a asigura coerența modului în care operează fiecare dintre licențiați sub marca sa. Chiar dacă relația este codificată într-un acord scris care este menit să dureze până la 20 de ani, francizorul trebuie să aibă capacitatea de a dezvolta marca și oferirea consumatorilor săi să rămână competitivă.
De asemenea, contractul trebuie să fie suficient de fexibil pentru a permite francizorului să facă modificări contractuale care să reflecte deciziile ca răspuns la nevoile specifice ale francizaților. Cu toate acestea, nu există modificări ale stipulării că francizații trebuie să-și gestioneze zilnic afacerile deținute independent, în conformitate cu standardele mărcii.

Înainte de a semna un contract de franciză

Legea 179.2019 impune ca francizorii să furnizeze potențialilor francizați un document de dezvăluire de informatii a francizei (DDI), care este conceput pentru a oferi potențialilor francizați informațiile necesare pentru achiziționarea unei francize. Considerentele includ riscurile și recompensele, precum și modul în care franciza se compară cu alte investiții.
Acordul de franciză este lung, detaliat și oferit potențialilor francizați ca o expoziție către DDI cu mult înainte de semnarea acestuia pentru a se asigura că au timp să revizuiască acordul și să primească sfaturi de la avocații lor și de la alți consilieri juridici.

Capcanele contractului de franciză

Franciza este o replicare consecventă și durabilă a promisiunilor de marcă ale unei companii, iar un contract trebuie să detalieze numeroasele decizii de afaceri care implică crearea unui sistem de franciză. Este complex și, în majoritatea cazurilor, un contract de adeziune, ceea ce înseamnă un acord care nu este ușor de
modificat.
Deoarece un contract de franciză este menit să reflecte unicitatea fiecărei oferte de franciză și să explice dinamica relației de franciză prevăzute, copierea acordului unui alt sistem de franciză este probabil cea mai mare greșeală pe care o poate face un nou francizor.
La dezvoltarea unui set adecvat de contracte de franciză, fiecare dintre elementele francizei trebuie evaluat.
Înainte ca avocații să înceapă să elaboreze acordurile, este esențial pentru francizor să își dezvolte mai întâi planul de afaceri și să decidă asupra tuturor acestor probleme importante. Pentru majoritatea francizprilor, este important ca, pe lângă colaborarea cu avocații francizați calificați, să lucreze mai întâi cu consultanți
francizați cu experiență și calificați pentru a-și elabora oferta de franciză.