Asociatia Romana de Franciza

STATISTICA FRANCIZA SEMESTRU 1 DIN 2018

Franciza Statistica

Statistica Franciza

Statistica – franciza actualizata a profilului de candidat interesat sa acceada intr-o retea de franciza, menita sa arate trendurile si preferintele viitorilor francizati.

Consideram ca aceste date vor fi de ajutor francizorilor si master francizatilor, dar si antreprenorilor romani de succes interesati sa isi francizeze afacerile.

Dezvoltarea sectorului IMM-urilor este un element critic pentru cresterea competitivitatii nationale a Romaniei, avand in vedere ca acestea reprezinta 99,6% din intreprinderi.

Totodată, succesul francizelor este dat, pe de o parte, de potentialul de dezvoltare, iar pe de alta de valoarea relativ rezonabila a investitiei, in majoritatea cazurilor.

francize franciza  

Franciza statistica profil pe sex, varsta, judete, domenii

date dupa profil pe sexe franciza In prezent Romania ramane una dintre cele mai atractive piete din zona CEE, din următoarele considerente: una dintre cele mai mari piețe de desfacere din punct de vedere al populației; statistica judete franciza

Valoarea pietei de franciza din zona de retail a inregistrat o crestere peste 10% anul trecut, iar prognozele par a fi mai promitatoare pentru 2018.

Conform Institutului National de Statistica (INS) cresterea vanzarilor din comertul cu amanuntul a fost de peste 10%.

Cifrele au fost influentate de marii retaileri, care s-au reorientat si catre zone cu un numar mai mic de locuitori sau chiar catre rural.

statistica domeni franciza

In ciuda acestor cresteri care au dus la apartenenta Romaniei in topul tarilor cu crestere de spatii comerciale, de la 50 la 100 mp la mia de locuitori.

Tara noastra este inca sub media europeana. In marile orase se constata o crestere a cererilor de inchiriere a spatiilor de dimensiuni mari. Iar spatiile din centrele comerciale si zonele stradale au costuri ridicate privind chiria per mp.

Date pentru primul semestrul din 2018

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Francizare Afacere 728x90