Asociatia Romana de Franciza

FRANCIZAREA – AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

FRANCIZAREA - AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

Francizarea – pentru mulți, independența este o dorință mult prețuită. Dacă o faceți inteligent și vă gândiți și o afacere cu șanse în viitor, ar trebui să luați în considerare franciza.

În calitate de francizat independent, puteți lucra la nivel local pentru clientelă. Furnizorul conceptului își asumă, la rându-i, sarcini antreprenoriale, iar între părți apare o cooperare de care beneficiază toți cei implicați și care oferă un mare avantaj.

Dar nu toată lumea este făcută pentru un parteneriat de franciză. Cei interesați de fondarea unei companii ar trebui, prin urmare, să ia în considerare avantajele și dezavantajele francizei.

FRANCIZAREA – AVANTAJELE FRANCIZEI

Există mai multe avantaje în franciza. Am rezumat cele mai importante avantaje ale francizei:

Intrare rapidă pe piață:

Un concept existent, cunoscut, facilitează intrarea pe piață. În plus, de regulă, francizorul sprijină activ alegerea locației – aceasta include analiza locației și selectarea proprietății specifice. 

SARCINILE ȘI ÎNDATORIRILE FRANCIZORULUI

Risc minim de pornire: francizatul beneficiază de cunoștințele francizorului chiar de la început. În acest fel, erorile de început sunt evitate pe cât posibil.

Strategie de marketing bine concepută: un alt avantaj al francizei îl reprezintă activitățile de marketing comune. În timp ce antreprenorii care sunt pe cont propriu, deci singuri trebuie să acționeze singuri, francizații se pot baza pe profesionalismul francizorului și al echipei sale de specialiști.

Avantajele vizând aprovizionarea: fiecare francizat beneficiază de condiții speciale și avantaje privind achizițiile, ca parte a unui sistem de franciză. Un plus, pentru că la urma urmei costurile sunt împărțite între mulți.

FRANCIZAREA – AVANTAJELE FRANCIZEI

Puternici împreună: A face parte dintr-un sistem de franciza crește, de asemenea, poziția dvs. de negociere atunci când vine vorba de obținerea de capital din afara. La urma urmei, riscul antreprenorial ca francizat al unui sistem stabilit este redus semnificativ, circumstanță care are, de asemenea, un efect pozitiv asupra finanțării și extinderii companiei. Apropo: partenerii sistemelor de franciză care sunt listate ca membri cu drepturi depline în Asociația Română de Franciză se află într-o poziție de negociere deosebit de bună, deoarece sunt preferați pentru împrumuturi, subvenții și garanții.

Concentrați-vă pe elementele esențiale: Nu în ultimul rând, francizatul se poate concentra pe competențele sale de bază, contactul cu clienții. Dezvoltarea ulterioară, marketingul sau chiar controlul sunt în mare parte complet în mâinile francizorului, un alt beneficiu important al francizei.

Francizarea - Franciza o afacere de succes franciza
Francizarea – Franciza o afacere de succes

FRANCIZA – minusuri

Desigur, ca peste tot, există și dezavantaje. Am rezumat câteva din aspectele negative ale unei asocieri în franciză, în cele ce urmează.

Respectați regulile jocului: francizații sunt o parte independentă a unui concept existent. Acest lucru le oferă libertate antreprenorială limitată și trebuie să respecte regulile jocului definite în prealabil în contractul de franciză și în manualul(e) de franciză – la fel ca francizorul.

Parte a unui sistem: aceasta include și plata regulată a taxelor corespunzătoare către furnizorul conceptului.

Toți pentru unul, unul pentru toți: Acest lucru se aplică atât aspectelor de natură pozitivă, cât și celor negative. De exemplu, dacă reputația brandului este afectată de un scandal, aceasta afectează inevitabil toți partenerii francizați.

Un lucru este sigur: nu toată lumea este făcută să lucreze pe cont propriu în franciză. Cei care se bazează pe independență și încredere în sine trebuie să aleagă calea individuală.

 Pentru toți ceilalți, este cu atât mai important să verificați cu atenție dacă totul este corect înainte de a decide asupra unui sistem de franciză. 

Faptele și cifrele sunt corecte? Vă place conceptul? Cât de transparent este sistemul de franciză? 

Parteneriatul se bazează pe durabilitate? 

Și nu în ultimul rând: sistemul de franciză este listat în Registrul Național de Franciza sau membru al Asociației Române de Franciza.0g>

FRANCIZAREA – AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Francizare Afacere 728x90