Franciza video – Lectii de franciza

Franciza este deci o modalitate de utilizare a unor drepturi de proprietate intelectuala si industriala, de exploatare a acestora în afaceri de comert, o modalitate de valorificare a inteligentei, a activitatii creatoare. Este o investitie în si de inteligenta. Si, ca orice investitie de acest fel, este cea mai puţin riscanta, cea mai apta de a aduce succes si implicit pofit , de a asigura astfel recuperarea cheltuielilor facute intr-un termen relativ scurt.franciza video lectii franciza Conform Codulului Deontologic al Asociatiei Romane de Franciza, franciza este privita ca fiind „un sistem de comercializare a produselor si/sau serviciilor si/sau tehnologiilor, bazat pe o colaborare stransa si continua între întreprinderi, distincte si independente sub aspect juridic si financiar, francizorul  si francizatii sai , în care francizorul acorda francizatilor sai dreptul si impune obligatia de a exploata o întreprindere in conformitate cu conceptul francizorului. Dreptul astfel concedat autorizeaza si obliga pe francizat, în schimbul unei contributii financiare directe sau indirecte, sa utilizeze firma si/sau marca , produselor si/sau serviciilor, savoir faire-ul si alte drepturi de proprietate intelectuala , sustinut prin aportul continuu de asistenta comerciala si/sau tehnica în cadrul si pe durata contractului de franciza scris, incheiat intre parti in acest scop”

Franciza video lectii de franciza

Franciza video – Franchise Agreement in Romania

 

The franchise agreement content is different due to various aspects. For instance in Romania it is made according the Franchise Law issued by the Government in 1997. However signing this document could be a decision with a major impact of the future both of the franchise network and the franchisee. That’s why is not recommend to hurry up to sign such document.Find out useful advices about this matter by watching this video; it is subtitled into English for a better understanding. Romanian Franchise Association

Cum sa faci o franciza – franciza – evaluarea unei afaceri in vederea francizarii

Sfaturi utile inainte de a intra intr-o retea de franciza. Asociatia Romana de Franciza isi propune satisfacerea dorintei de cunoastere si de informare atat a publicului larg, cat mai ales a profesionistilor din domeniu (francizati, francizori, asociatii, Camere de Comert si Industrie, consultanti).

Francizarea unei afaceri inseamna extinderea sa teritoriala prin vanzarea retetei care a dus la succes, simultan cu multiplicarea (copierea) acesteia. Conditii de eligibilitate menite sa determine oportunitatea francizarii unui business: – sa aiba succes – reteta sa se poate multiplica si invata cu relativa usurinta – sa existe o marca inregistrata. Orice afacere care vrea sa se dezvolte in sistem de franciza trebuie sa functioneze, in prima faza, prin asa-numita unitate pilot. Prin operarea unei unitati pilot, francizorul poate dovedi viabilitatea conceptului sau de franciza. Francizorul trebuie sa fie capabil sa demonstreze ca a operat acea afacere cu succes o perioada de timp suficienta si intr-un numar minim de locatii, astfel incat un alt intreprinzator sa fie incurajat si sa accepte sa-si investeasca economiile sau capitalul in acel concept.

Franciza la export, modalitati avantaje si dezavantaje. Asociatia Romana de Franciza in ultimele 12 luni, 50% dintre companiile care au activităţi comerciale la nivel internaţional au afirmat că profiturile au crescut, în comparaţie cu doar 38% dintre companii care s-au concentrat pe pieţele interne