Logo-ul NU este sinonim cu brandul
Atunci cand ai in vedere construirea lui:
- gandeste cat mai simplu – unele dintre cele mai bune logo-uri sunt compuse dintr-o singura culoare iar in cazul unei afaceri aflate la inceput acest lucru nu poate fi decat de bun augur (poti economisi bani pe materialele printate cu logo-ul respectiv);
- ai grija la format – ideal ar fi ca acesta sa permita utilizarea pe diferite tipuri de instrumente media pe care poate nu le folosesti acum dar ai putea sa le incluzi in planurile tale de comunicare viitoare. (ex: print, digital, TV, panouri publicitare, etc);
- testeaza – dupa crearea lui este important sa-l testezi, sa vezi cum se comporta la print ca antet sau pe cartile de vizita, pe site sau pe materialele promotionale (cani, pixuri, tricouri etc);
- fii consistent – este necesar ca in tot ce produci sa se regaseasca acelasi logo astfel incat, odata cu trecerea timpului, acesta sa se confunde cu brandul.
Recunoasterea imediata este scopul nostru; prin urmare, nu-i slabi puterea prin folosirea unor logo-uri diferite care sa deserveasca obiective diferite.
Alte elemente brand – logo
Despre slogan & tagline:
Numele si logo-ul vor fi puternic sprijinite de un slogan sau tagline. Identifica-le doar pe acelea care iti intaresc mesajul. Sloganul sau tagline-ul reprezinta o sintagma sau propoztiie scurta folosita impreuna cu un brand sau un logo. Un slogan se modifica de-a lungul timpului: atunci cand se initiaza o noua campanie, cand se angajeaza o noua agentie de publicitate sau cand acesta si-a îndeplinit menirea si nu mai are niciun rost sa fie folosit în continuare.
Detaliile care influenteaza imaginea de brand
De fiecare data cand intri in contact cu un prospect sau client, acesta ar trebui sa simta atingerea brandului. Experientele placute se transforma intr-un magnet pentru noi afaceri/oportunitati sau repetarea lor – cumparatorii te vor cauta, le vor povesti prietenilor si se vor loializa. Iar toate acestea traduc puterea unui brand.
Nu uita! Brandul reprezinta suma a tot ceea ce afacerea ta reprezinta, ADNul sau urmand sa fie infuzat in toate actiunile si contactele intreprinse.