Nu semnati contractul de franciza fara un avocat

Avocati si consilieri juridici franciza

Avocati si consilieri juridici specializati in franciza

Avocati si consilieri juridici – Asociatia Romana de Franciza recomanda sa aveti langa dvs. un avocat cu experienta de fiecare data cand studiati sau negociati semnarea unui contract de franciza, intrucat serviciile oferite sunt axate pe identificarea eventualelor riscuri pe care le-ar putea genera un astfel de demers.

Avocati si consilieri juridici

Candidatii interesati sa acceada in retelele de franciza trebuie sa isi aleaga cu atentie avocatul sau firma de avocatura care sa-i asiste in studierea contractului de franciza. In acest scop, trebuie sa fie siguri ca au de-a face cu o persoana sau o societate de avocati cu experienta in drept comercial si mai ales in franchising.

In practica, s-a observat ca, din pacate, atat potentialii cat si actualii francizati nu au o viziune clara asupra necesitatii angajarii unui specialist in drept, considerand ca francizorii oricum nu vor mai negocia clauzele contractuale sau ca ei pricep oricum toti termenii utilizati in contractul de franciza. Intrebarea care se pune este urmatoarea: daca investitia intr-o unitatea francizata este destul de semnificativa, depasind zeci de mii sau chiar cateva sute de mii, de ce nu ar investi cateva sute de lei pentru onorariul cuiva care ii poate consilia astfel incat sa nu semneze un contract cu eventuale clauze defavorabile? Sau care ar contine clauze si terminologii insuficient intelese?

Specialisti in franciza

Av. Lect. univ. dr. DAN-ALEXANDRU SITARU

 

Dr. Aurel Mircea ROMOCIA

 

Av. Diana Vana
DIANA VANA LAW OFFICE 

 

 

CASA DE AVOCATURA VOICILAS